Algemene vragen

Hoe krijg ik accreditatie?

Als medisch specialist, verpleegkundige of PA kunt u in aanmerking komen voor accreditatie punten. Kijk bij de cursusinformatie of die ook voor u geaccrediteerd is. Tijdens de cursus moet u alle stappen met ‘Complete’ afvinken en alle toets vragen ten minste 1 keer maken. Aan het eind van de cursus krijgt u dan de mogelijkheid een certificaat aan te vragen. Dit certificaat kunt u met uw BIG nummer mailen aan info@e-infuse.com , binnen 8 weken worden de punten dan toegekend.

Ik ben klinisch geriater of ben al expert in ouderenzorg, is de cursus ouderenzorg nog zinvol voor mij?

Als expert op het gebied van ouderen heeft de cursus u waarschijnlijk inhoudelijk niet veel nieuwe kennis te bieden. Wel kan het zinvol zijn om te zien waar uw collega’s mee bezig zijn om zo te weten waarop u in de praktijk wellicht kunt aansluiten. De cursus meedoen op de achtergrond kan daarmee ook voor u zinvol zijn, wel willen we u vragen de open vragen vooral voor de cursisten te laten die dit nog als leermoment kunnen gebruiken.

Ik krijg zoveel mails, kan dat niet wat minder?

U krijgt elke week aan het begin een e-mail vanuit de organisatie. Daarnaast krijgt u, afhankelijk van welke cursus u volgt, mogelijk mails vanuit FutureLearn waarin ze reclame maken voor andere cursussen. Dit kunt u eenvoudig uitschakelen door in te loggen op FutureLearn en vervolgens te klikken op ‘your profile’. Hier kunt u aangeven welke e-mails u wilt ontvangen.

De werking van een cursus

Een video werkt niet, hoe komt dit?

Alle video’s zijn uitvoerig getest en werken, mocht dit niet het geval zijn dan ligt dit hoogstwaarschijnlijk aan de computer of het netwerk waarop u zit. Probeer het anders even via uw smartphone. Aan het eind van de week ontbreekt vaak nog een video, dit is de terugkoppelingsvideo die gemaakt wordt naar aanleiding van alle reacties die de afgelopen week gegeven zijn. De dag waarop de video online komt wordt in de betreffende stap gemeld.

Hoe download ik een certificaat?

Na inloggen op www.futurelearn.com rechtsboven klikken op uw eigen profiel om vervolgens ‘Your learning’ te openen. Hier verschijnen de cursussen waarvoor u bent ingeschreven en onder het kopje ‘Achievements’ kunnen de behaalde certificaten worden gedownload. Let op, een certificaat kan pas worden gedownload als aan de cursusvereisten is voldaan. Deze vereisten zijn in de inleiding van de betreffende cursus beschreven.

Hoe werkt een cursus?

Als u zich eenmaal heeft ingeschreven en heeft aangemeld via de link uit de FutureLearn e-mail dan kunt u vanaf nu overal inloggen op www.futurelearn.com. De cursus werkt eenvoudig en u wordt er in de eerste week doorheen geleid. U kunt ook deelnemen via uw smartphone of tablet, zolang u maar een internetverbinding heeft.

Ik krijg geen toegang tot sommige wetenschappelijke artikelen die in de cursus worden genoemd, hoe komt dat?

Veel wetenschappelijke artikelen zijn tegenwoordig open access, echter zijn er ook nog velen met copyright. Deze kunnen we niet openbaar plaatsen omdat hier de copyright mee geschonden wordt. Gelukkig heeft elke arts als het goed is toegang tot een medische bibliotheek en kunt u via die weg het artikel inzien.

Kan ik de cursus in eigen tijd doen?

Ja. U kunt op elk moment de cursus onderbreken of oppakken. Ook is het mogelijk een deel in te halen of vooruit te werken. Echter zit de meerwaarde van de cursus in het discussiëren met andere deelnemers, vandaar dat wij aanraden de weekvolgorde aan te houden.

Waarom heeft de cursus een startdatum, kan ik het niet in eigen tijd doen?

De cursus is gebaseerd op het principe van de MOOC (Massive Open Online Course). Hierin is één van de belangrijkste leercomponenten dat er online met elkaar gediscussieerd wordt en dat peers elkaars vragen kunnen beantwoorden. Vandaar dat wij met een startdatum werken en er niet op elk moment ingestroomd kan worden.

Inschrijving

Hoe schrijf ik me in voor een online course?

U kunt zich inschrijven voor de cursus via deze pagina. Tijdens de inschrijving kunt u aangeven voor welke van de cursussen u zich wilt inschrijven. Pas als u het formulier verzonden heeft is de inschrijving compleet. U ontvangt hier een bevestigingsemail van, op de startdatum krijgt u bericht over de toegang tot de cursus.

Ik heb mij ingeschreven voor de cursus maar heb na de startdatum nog geen e-mail met aanmeldingslink ontvangen, hoe los ik dit op?

Op de startdatum van de cursus is er een aanmeldingslink naar u toe gestuurd. Dit is naar het e-mailadres waarmee u zich heeft ingeschreven in het inschrijvingsformulier. Als u de mail niet direct ziet controleer dan uw ‘Spam’ eerst goed. Mocht er echt geen aanmeldingslink in uw e-mail box te vinden zijn, neem dan contact op via info@e-infuse.com.

Is een cursus niet gratis voor AIOS?

Nee. Mogelijk is er wel voor AIOS een apart tarief. Het geld wordt ingezet om de cursussen draaiende te kunnen houden en verder te ontwikkelen. AIOS zullen deze cursussen veelal uit opleidingsbudget kunnen betalen.

Wat als ik geen e-mail met link heb ontvangen bij de aanvangsdatum van de online cursus?

Dit hangt af van voor welke cursus u zich heeft opgegeven. Is dit voor Waardegedreven zorg, Zorg voor kwetsbare ouderen vanuit beschouwend perspectief, Transitie van de kwetsbare oudere patiënt of Palliatieve zorg? Stuur dan een mail naar info@e-infuse.com

Gaat het om 1 van de andere cursussen dan kunt u onderstaand stappenplan doorlopen:
Stap 1: Ga naar e-infuse-cursus.com en klik op ‘Ben je je gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?’

Stap 2: Vul uw email in waarmee u bent aangemeld.

Stap 3: Controleer uw e-mail (mogelijk in spam) en maak een nieuw wachtwoord aan.

Stap 4: Log in met uw nieuwe wachtwoord, na inlog komt u op het platform en ziet u uw cursus staan.

 

Menu