Beste wensen en goede voornemens
Aan het eind van het jaar is het een goede gewoonte om terug te kijken op wat we met elkaar gedaan hebben in de afgelopen maanden. Voor ons stond het jaar vooral in het teken van het finetunen en geven van onze bestaande cursussen en het onder de knie krijgen van een nieuw leerplatform (verderop meer hierover). We lanceerden de cursus
Doen of Laten en ontwikkelden
Welzijn op Recept, de cursus die het startschot vormt voor verkenningen in een ander domein dan alleen dat van het ziekenhuis.
Eind december is ook het moment waarop we goede voornemens maken. We doen u graag een prima voornemen aan de hand: verrijk uw kennis en volg eens een van onze interactieve online cursussen.
Ons goede voornemen? Bestuursvoorzitter van E-Infuse Harry van Goor is daar duidelijk over: “Als je echt impact wilt hebben op gezondheid, ziekte en welzijn dan is burgereducatie waarschijnlijk dé manier om dat te bewerkstelligen. Dat wordt de volgende stap in de ontwikkeling van E-Infuse.”
Tot slot wenst het team van E-Infuse u en uw dierbaren heel fijne dagen, waarbij we de hoop uitspreken u volgend jaar weer te mogen ontmoeten.
E-Infuse blijft in beweging!
Een ieder die E-Infuse kent, krabt zich misschien achter de oren bij het nieuws van een samenwerking met het Landelijke kennisnetwerk Welzijn op Recept. Want hoezo een cursus in het sociaal domein, E-Infuse is er toch voor professionals in de ziekenhuizen? En wat houdt Welzijn op Recept eigenlijk in? Deze vragen kunnen het beste beantwoord worden door de mensen die het weten: Harry van Goor, Miriam Heijnders en Jan Joost Meijs (Landelijk kennisnetwerk Welzijn op Recept). In een gezamenlijk interview doen ze uit de doeken wat de bedoeling van de samenwerking en van deze nieuwe cursus is. Lees het interview
hier.
Producten die ontzorgen
Onze cursussen vormen een goede aanvulling op het discipline overstijgend onderwijs bestemd voor een vakgroep, een instelling of een regionaal samenwerkingsverband. Met onze online cursussen (al dan niet geïntegreerd in de eigen lesomgeving) en fysieke bijeenkomsten kunnen wij een kant-en-klaar oplossing bieden ter ondersteuning bij het DOO. Het grote voordeel van deze vorm van blended learning is dat onze cursussen de deelnemers allemaal op hetzelfde kennisniveau brengen, zodat de fysieke DOO-sessies zich vooral kunnen richten op de toepasbaarheid in de eigen praktijk aan de hand van eigen casuïstiek.
We weten overigens dat cursisten veel belang hechten aan deze (fysieke) inleidende en afrondende bijeenkomsten, maar we realiseren ons ook dat de organisatie ervan nogal wat voeten in de aarde kan hebben. Daarom nemen we die ook graag uit handen. Neem gerust eens contact op om hier meer over te weten te komen.
Integratie van onze cursussen in uw leermanagementsysteem
E-Infuse maakt sinds dit jaar gebruik van het leerplatform Moodle. Hierdoor is het mogelijk geworden om eenvoudig, via een zogeheten LTI-koppeling, onze online cursussen te integreren in het leermanagementsysteem van een organisatie. Dit vereenvoudigt niet alleen de administratie voor de cursisten, omdat ze niet meer apart hoeven in te schrijven en af te rekenen, maar het geeft de organisatie ook meer inzicht in de vorderingen van de eigen werknemers. De Federatie Medisch Specialisten heeft inmiddels de cursus Leefstijlinterventies gekoppeld aan de eigen leeromgeving, zodat verenigingen de cursus makkelijk kunnen zien en zich er direct voor kunnen opgeven.
LinkedIn
Volg je ons al op
LinkedIn? Het is een makkelijke manier om even herinnerd te worden aan de cursussen die van start gaan!