Zorg voor kwetsbare ouderen vanuit beschouwend perspectief

Door de dubbele vergrijzing neemt niet alleen het aantal ouderen toe, maar ook hun kwetsbaarheid. In opleidingen en nascholingen is er (te) weinig aandacht voor deze specifieke, groeiende, patiëntengroep. Het doel van de cursus Zorg voor kwetsbare ouderen vanuit beschouwend perspectief is om ouderenzorg beter te verankeren in de opleiding van geneeskundig specialisten.

Praktische zaken

  • Doelgroep: medisch specialisten, a(n)ios, verpleegkundig specialisten en physician assistants (en een ieder die denkt aan te sluiten bij de doelgroep)
  • Tijdsduur en tijdsinvestering: de cursus bestaat uit een aantal blokken. Ieder blok heeft een studielast van één tot twee uur en kan op een zelfgekozen moment doorlopen worden. We raden aan om tussen de blokken de tijd te nemen om te reflecteren op dat wat in de cursus aan bod is gekomen. Onze ervaring is dat dit het leerrendement enorm vergroot;
  • Accreditatie: na succesvolle afronding wordt accreditatie toegekend: ABAN punten voor specialisten in heraanvraag;
  • Kosten: € 160 voor alle deelnemers.

Ik vond het een leuke cursus om te volgen op deze digitale manier, weer eens wat anders dan een artikel of boek. Erg praktijkgericht met video’s.

Deelnemer

Menu