Leefstijlinterventies

Het bewijs voor de effectiviteit van verandering in leefstijl en van de leefomgeving om ziekte of achteruitgang in ziekte te voorkomen, is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Uit het rapport van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde blijkt dat leefstijlinterventies en -adviezen een rol kunnen spelen in vrijwel alle geledingen in de geneeskunde. Het integreren van leefstijl in het gesprek in de spreekkamer kan effect hebben op het verdere beloop van een ziekte en op de kwaliteit van leven. E-Infuse heeft in samenwerking met de Federatie Medisch Specialisten (FMS) deze online cursus ontwikkeld, waarin we niet alleen op een rijtje zetten wat dat nu eigenlijk is, een leefstijlinterventie, maar waar we ook de nodige handvatten bieden om deze in praktijk te brengen.

Praktische zaken

  • Doelgroep: de online cursus is in eerste instantie bedoeld voor artsen in opleiding tot  medisch specialist, maar is zeker ook heel geschikt voor medisch specialisten, aios van andere geneeskundige vervolgopleidingen, huisartsen, bedrijfsartsen, artsen M+G en iedereen die verder geïnteresseerd is
  • Tijdsduur en tijdsinvestering: de cursus bestaat uit een aantal blokken. Ieder blok heeft een studielast van één tot twee uur en kan op een zelfgekozen moment doorlopen worden. We raden aan om tussen de blokken de tijd te nemen om te reflecteren op dat wat in de cursus aan bod is gekomen. Onze ervaring is dat dit het leerrendement enorm vergroot.
  • Accreditatie: ABAN punten in heraanvraag (cluster 2)
  • Kosten: € 75 voor alle deelnemers.
Menu