Passende zorg: aan de slag met beter doen en beter laten in het ziekenhuis. Een cursus voor verpleegkundigen

Hoe kan je zorgen dat je alleen die zorg verleent die van toegevoegde waarde is voor jouw patiënt? En hoe zorg je als team dat iedereen dat op dezelfde manier doet? De online scholing “Beter Doen en Beter Laten in het ziekenhuis” helpt je als verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist kritisch te kijken naar je eigen handelen en dat van je team. Daarbij leer je wanneer je handelingen beter kunt doen óf juist laten en hoe je ervoor zorgt dat de gekozen weg onderdeel wordt van het dagelijks handelen van jou en je collega’s.

In deze online scholing komt aan bod:
– Wat is passende zorg en waarom is het zo belangrijk?
– Hoe kan je kritisch kijken naar je eigen handelen en je collega’s hierin meenemen?
– Hoe pak je een verandering op en zorg je dat deze verandering ook behouden blijft?

Stichting E-Infuse heeft deze online cursus ontwikkeld in samenwerking met het programma Doen of laten? en met V&VN. Doen of Laten was een landelijk programma dat patiënten en zorgverleners bewust maakt dat zorg laten soms beter is.

De cursus is geaccrediteerd voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

Praktische zaken

  • Doelgroep: de online cursus is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten
  • Tijdsduur: 3 weken (we raden aan om de cursus niet in één keer te doorlopen, maar over een periode van ongeveer drie weken te verspreiden, dit vergroot het leerrendement enorm). Ook is het mogelijk deze online scholing in een groep te doen en met elkaar in discussie gaan over Beter doen en Beter laten. Bijvoorbeeld met je team in het ziekenhuis.
  • Tijdsinvestering: +/- 2 uur per week
  • Accreditatie: 4 ABAN accreditatiepunten
  • Kosten: € 75
Menu